FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 Etapa 9

Montserrat - La Pobla de Claramunt

GR® 172 Etapa 9 | FEEC

Anoia Bages Barcelona Entre 20 i 40 km

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Anoia, Bages
Tipus de ruta:
Inici:
Montserrat
Circular:
No
Finalització:
La Pobla de Claramunt
Província:
Barcelona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

La Muntanya de Montserrat i els seus relleus màgics seran els protagonistes d’aquesta etapa que finalitzarem visitant el Castell de la Pobla de Claramunt.

Iniciem l’etapa al Monestir de Montserrat, situat a 720 metres d’altitud, al vessant oriental de la muntanya de Montserrat. El recorregut serà llarg o sigui que si volem visitar el monestir haurem de fer-ho a primera hora.

El primer tram del recorregut pel Parc Natural de Montserrat és sens dubte el més espectacular. El sorprenent relleu de la muntanya, les seves agulles, els accidents i les prominències capricioses dels conglomerats ens deixaran bocabadats. Totes les protuberàncies tenen noms propis, a vegades d’origen antic i de significats incerts. Malgrat la seva aparença erma, pel camí ens trobarem amb una vegetació ufanosa, formada per alzinars, pinedes i un sotabosc humit.

Passarem prop de l’Ermita de Santa Cecília i la Roca Foradada i podem fer una parada al Punt d’informació Montserrat – Coll Can Maçana on trobarem informació detallada sobre les rutes de la zona. Després de deixar enrere Sant Pau de la Guàrdia i la urbanització Montserrat Parc, en un tram de baixada pronunciada, arribem a la Pobla de Claramunt. Els edificis més emblemàtics d’aquesta localitat són el seu castell, situat al cim d’un turó, i l’església parroquial de Santa Maria.