FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 Etapa 3

Tarragona - Renau

GR® 172 Etapa 3 | FEEC

Tarragonès Tarragona Entre 10 i 20 km

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Tarragonès
Tipus de ruta:
Inici:
Tarragona
Circular:
No
Finalització:
Renau
Província:
Tarragona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Un tram de gairebé 18 km amb molt pocs desnivells que transcorre entre vinyes, garrofers, ametllers i els antics castells de quan el riu Gaià era la frontera entre els comtats catalans i l’al-Àndalus.

Sortim de Tarragona, ciutat que compta amb un conjunt artístic i monumental romà de primer ordre, declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 2000. El festival de reconstrucció històrica, Tàrraco Viva, permet reviure aquella època cada primavera. A més de la Tarraco Imperial i els seus monuments, a Tarragona hi ha molts altres llocs d’interès, com la Catedral de Santa Tecla, el barri de El Serrallo, o les platges de sorra fina i daurada que envolten la ciutat.

Iniciem el camí desde Tarragona i anirem travessant diverses poblacions i camps de cultiu fins arribar a El Catllar. Aquesta localitat es troba a la riba dreta del riu Gaià, en un petit turó de 59 metres d’altura on s’alça un castell. El Castell del Catllar conserva dues torres rectangulars i un tros de la muralla i es creu que és de l’època musulmana o fins i tot anterior. Actualment acull el Centre d’Interpretació dels castells del Baix Gaià.

Seguirem el camí envoltat de cultius de garrofers, ametllers i vinyes fins arribar a Renau, un municipi de pocs habitants, on podrem visitar l’Ermita de la Mare de Déu del Loreto, decorada i reformada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador habitual de Gaudí.