FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 Etapa 6

Coll de la Rimbalda - Mediona

GR® 172 Etapa 6 | FEEC

Alt Camp Alt Penedès Anoia Barcelona Tarragona Entre 10 i 20 km

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Alt Camp, Alt Penedès , Anoia
Tipus de ruta:
Inici:
Coll de la Rimbalda
Circular:
No
Finalització:
Mediona
Província:
Barcelona, Tarragona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Un tram sense grans desnivells on alternem zones boscoses amb varietat de pins i camps de cultiu. Una oportunitat per descobrir dues cadenes muntanyoses poc conegudes.

Iniciem l’etapa al Coll de la Rimbalda, un coll dels municipis de Pontons i Querol. Paral·lelament, ens trobem amb la Serra dels Esgavellats, una serra situada al municipi de la Llacuna a la comarca de l’Anoia, amb una elevació màxima de 919 metres, punt més alt de la comarca. I enllacem el camí amb la Serra d’Ancosa, amb una elevació màxima de 1.002 metres al puig Formigosa, i que arriba fins a la serra de Puigfred.

El tipus de vegetació que ens trobem són pinedes de pi blanc que s’alternen amb grans extensions de pinassa i també de pi roig a les zones altes per sobre dels 900 metres i zones humides d’alzinars, rouredes i roderals de boix gevòl abundant per la serra. Entre la fauna que podem trobar, destaquen el porc senglar, la geneta, el guineu i el toixó. També trobem l’àliga daurada o el gran duc.

I acabem l’etapa a Sant Joan de Mediona, un poble situat a la vall de la riera de Mediona, aigües amunt del Castell de Mediona. Podem visitar l’església de Sant Joan de Conilles, abans de donar per finalitzada l’etapa.