FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 DE LA MUSSARA A BELLPRAT

Coll de la Rimbalda - Reus

GR® 172 DE LA MUSSARA A BELLPRAT | FEEC

Alt Camp Alt Penedès Anoia Bages Baix Camp Baix Llobregat Tarragonès

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Un recorregut des del Baix Camp a l’Anoia, travessant algunes de les serres més interessants de la província de Tarragona i Barcelona.

El GR 172 va néixer com una variant del GR 7 i es va consolidar com a sender amb entitat pròpia l’any 1995. El seu recorregut uneix el refugi de la Mussara, a les Muntanyes de Prades, amb la població de Bellprat, tot passant per interessants espais naturals con l’Espai Natural de les Muntanyes de Prades, l’Espai Natural d’Ancosa-Montagut, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, o l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Miralles Queralt. Resulta especialment espectacular el tram de Montserrat, de fet, aquest sender està format sobretot pels camins tradicionals de les comarques tarragonines per arribar fins al Monestir.

A més de gaudir de la natura i el paisatge, totes les etapes del recorregut ens ofereixen l’oportunitat de visitar espais arquitectònics i patrimonials d’interès. Alguns d’ells molt coneguts i emblemàtics, com el Monestir de Santes Creus i de Montserrat o les ciutats de Reus i Tarragona, i d’altres de menys renom però que de ben segur ens sorprendran, com el Castell de Queralt o les Coves de Salnitre de Collbató.

A més, també tindrem l’oportunitat de conèixer l’Art de la Pedra Seca, una tècnica que s’ha mantingut des del temps dels ibers fins a l’actualitat i que és molt pròpia de la pagesia de la zona.

Boscos, carenes de relleus vertiginosos, paleontologia, ermites, monestirs, torrents, barraques de vinya i bodegues modernistes. Experiències per a tots els gustos al llarg de 198 quilòmetres.