FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 Etapa 7

Mediona - Piera

GR® 172 Etapa 7 | FEEC

Alt Penedès Anoia Barcelona Entre 10 i 20 km

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Alt Penedès, Anoia
Tipus de ruta:
Inici:
Mediona
Circular:
No
Finalització:
Piera
Província:
Barcelona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Un camí que ens brinda l’oportunitat de visitar alguns exemples de castell de frontera de les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia.

L’etapa comença a Mediona, terme molt muntanyós, amb una vall a la part central, i on trobem el nucli de Sant Joan de Mediona, on podrem visitar el castell de Mediona, pertanyent a la família del mateix nom, i considerat com a bé d’interès cultural per la Generalitat de Catalunya. Situat sobre el cim d’una muntanya, originalment estava format per diversos recintes.

Al llarg del recorregut anirem veient diverses construccions tradicionals de pedra seca pròpies de la zona. Són les anomenades barraques de vinya que servien d’aixopluc i de magatzem d’estris pels pagesos. Tot i que moltes d’elles estan actualment abandonades, són sens dubte un element interessant de la cultura rural del territori.

Si seguim el camí marcat, passarem per les urbanitzacions de la Font del Bosc i del Castell de Cabrera. En el darrer tram, travessarem el petit poble de el Berdoc fins arribar a Piera, el terme municipal més extens de la comarca i on ens esperen visites interessants, com l’Església de Santa Maria i el Castell de Piera, pertanyent als vescomtes de Barcelona.