FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 172 Etapa 8

Piera - Montserrat

GR® 172 Etapa 8 | FEEC

Anoia Baix Llobregat Barcelona Entre 10 i 20 km

Informació Traçat de l'etapa 10 tallat a causa d'un incendi forestal

Informació

A causa d’un incendi forestal, el traçat de l'etapa 10 resta tallat entre Bellprat i el Turó de Coma-roques.

 
Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Anoia, Baix Llobregat
Tipus de ruta:
Inici:
Piera
Circular:
No
Finalització:
Montserrat
Província:
Barcelona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Un recorregut que ens permetrà descobrir la riquesa paleontològica de la zona i endinsar-nos en les profunditats del massís de Montserrat visitant les espectaculars Coves del Salnitre.

El recorregut s’inicia a Piera, vil·la i municipi de l’Anoia i segueix un camí ascendent fins els Hostalets de Pierola, anomenat Pierola fins fa poc més de 30 anys. El descobriment del Pau, l’homínid més antic d’Europa, va suposar per als Hostalets de Pierola un punt d’inflexió en la seva trajectòria cultural i econòmica. A partir d’aquest descobriment, la zona es converteix en un referent internacional, amb la creació del Centre de Restauració i Interpretació de la Paleontologia, una institució dedicada al coneixement i la divulgació dels jaciments del Miocè que hi ha al municipi. A Hostalets de Pierola també podem realitzar algunes visites interessants com l’Ajuntament o Torre del Senyor Enric que juntament amb la Torre Maristany i el jardí que les separa, forma el conjunt modernista anomenat “Les Torres”.

Ja portem més de la meitat de trajecte i arribem a Collbató, un municipi que es troba just a sota de la muntanya de Montserrat. En aquest punt podem fer l’itinerari de l’Aigua i la Pedra Seca, on coneixerem l’art de a pedra seca, que es basa en la fixació de les pedres a mode de trencaclosques, sense l’ús de morter. A Collbató tampoc podem deixar de visitar les Coves de Montserrat o Coves del Salnitre, un recorregut subterrani de 500 metres de llargària dins el massís de Montserrat, amb espectaculars galeries i estances plenes d’estalactites, estalagmites i capricioses formes geològiques. Aquest indret, ha generat un munt de llegendes i històries i va ser font d’inspiració per Gaudí.

El darrer tram d’aquesta etapa ens portarà fins a Montserrat i el seu monestir.