FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 99 Etapa 41

Tortosa - Amposta

GR® 99 Etapa 41 | FEEC

Baix Ebre Montsià Tarragona Entre 10 i 20 km

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Baix Ebre, Montsià
Tipus de ruta:
Inici:
Tortosa
Circular:
No
Finalització:
Amposta
Província:
Tarragona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Es tracta d’una etapa bastant suau, amb una petita ascensió abans d’arribar a Amposta des de Tortosa i on coneixerem diferents parcs naturals i vies verdes.

Iniciem etapa a Tortosa, la capital de la comarca del Baix Ebre. Situada al costat del riu Ebre, prop de la desembocadura i al començament del Delta, Tortosa aglutina la vida econòmica, cultural i social de la part inferior de l’Ebre, a més de ser el seu centre comercial i de serveis més important. I ser la seu episcopal del territori. Tortosa és una plataforma ideal per conèixer els atractius del territori: el Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit, la via verda que discorre per l’antic traçat del ferrocarril del Val de Zafán que connectarà la comarca de la Terra Alta i el Baix Ebre amb el Parc natural del Delta de l’Ebre, els espais naturals de la serra de Cardó i les coves de Benifallet, entre altres.

Sortint del parc Teodor Gonzàlez de Tortosa, avancem per la ribera de l’Ebre fins el pont del Bimil·lenari, on el GR 99 pren el Camí del Mig, via tradicional de Tortosa a Amposta, passant entre hortes i cases, acompanyat de l’important Canal de l’Esquerra.

Després de la població de Campredó es torna a la riba del riu i després es creua sota els ponts del ferrocarril i la A-7, que marquen l’inici dels arrossars del delta. I ja molt a prop, arribem al final de l’etapa: Amposta.