FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 99 Etapa 36B

Mequinensa - Almatret

GR® 99 Etapa 36B | FEEC

Segrià Lleida Entre 20 i 40 km

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Segrià
Tipus de ruta:
Inici:
Mequinensa
Circular:
No
Finalització:
Almatret
Província:
Lleida
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Estem a la primera etapa del GR 99 al seu pas per Catalunya, on trobem un dels embassaments més grans d’Espanya, així com diverses explotacions mineres que fan que hi hagi una gran varietat de paisatges per explorar.

El pas d’Aragó a Catalunya es realitza travessant el pont de Mequinensa sobre el riu Ebre. Aquest recorregut passa per dues províncies, Saragossa i Lleida, i arriba a Almatret.

Sortim de Mequinensa, situat a l’extrem oriental de la província de Saragossa i a la confluència dels rius Ebre i Segre, que poc abans ha rebut les aigües del Cinca. El seu embassament, conegut com Mar d’Aragó, és un dels més grans d’Espanya i amb un gran valor ecològic. Per passar d’Aragó a Catalunya, aquesta etapa s’allunya de la ribera després de creuar el pont de Mequinensa sobre el riu Segre. Seguim el recorregut terra endins, tot remuntant poc després el barranc de l’Aiguamoll. Passem per diverses explotacions mineres, fins a la seva capçalera, travessant per la vall del Mas d’en Gili i pujant fins a la Bassa de l’Empedrola.
El final de l’etapa el tenim a Almatret, un municipi de la província de Lleida situat al Segrià. El poble està organitzat al voltant de l’església de Sant Miquel. La principal activitat econòmica és l’agricultura, destacant el cultiu de oliveres i ametllers. Compta amb una cooperativa destinada a la fabricació de oli.

Itinerari

0,000 Km
0:00 h
Mequinensa.
0,755 Km
0:10 h
Desviament.
1,088 Km
0:14 h
Pont sobre el riu Segre.
5,675 Km
1:15 h
Desviament.
13,140 Km
3:10 h
Les Mines de Lluc.
14,490 Km
3:30 h
Mas d'en Gili.
17,270 Km
4:10 h
Bassa de l'Empredola.
21,627 Km
5:15 h
Almatret.