FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 99 Etapa 39

Móra d'Ebre - Benifallet

GR® 99 Etapa 39 | FEEC

Baix Ebre Ribera d'Ebre Tarragona Entre 20 i 40 km

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Baix Ebre, Ribera d'Ebre
Tipus de ruta:
Inici:
Móra d'Ebre
Circular:
No
Finalització:
Benifallet
Província:
Tarragona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

En aquesta etapa descobrirem un refugi antiaeri de la Batalla de l’Ebre i un castell templari a Miravet, famós per ser ‘portada’ de fotografies i postals.

Durant tot el recorregut de l’etapa, vorejarem el riu Ebre des de Móra d’Ebre fins a Benifallet. Iniciem el camí a Móra d’Ebre, la capital de la comarca de la Ribera d’Ebre situada entre el Pas de l’Ase i el Pas de Barrufemes, al mig de l’anomenada cubeta de Móra. El temps ha permès mantenir molts dels elements essencials de la població i és per això que avui dia encara en podem gaudir. D’una banda tenim el castell de Móra d’Ebre considerat un dels elements més importants de la tota la població. Es conserva un tros de muralla, una torre, l’entrada a grans dependències i una gran terrassa. Hi ha un mirador que ens permet gaudir d’unes fantàstiques vistes.

Des de Móra d’Ebre es segueix el camí de les Sènies que passa per l’horta de Benissanet, una població que conserva el Refugi Antiaeri La Font Gran, que es va construir com a conseqüència de la Batalla de l’Ebre i per l’aparició constant de l’aviació enemiga bombardejant els mitjans de pas propers a Benissanet i la mateixa població.

Arribem al nucli de Miravet, que afegeix al seu entorn natural les restes del seu castell templari, en una de les imatges més emblemàtiques del Baix Ebre. Ens apropem al final de l’etapa fins a Benifallet, que destaca pel cultiu de tarongers.