FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 107 CAMÍ DELS BONS HOMES

Cal Jan de la Llosa - Peguera

Sender històric
GR® 107 CAMÍ DELS BONS HOMES | FEEC

Berguedà Cerdanya

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.
GR® 107 CAMÍ DELS BONS HOMES | FEEC

El Camí dels Bons Homes, ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu en contra de la corrupció i ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien el seu hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

El GR® 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes, i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montségur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt-Rasos de Peguera, la serra d’Ensija o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

Al llarg de les 7 etapes que formen la ruta del GR® 107 es passa per boscos de pins, prats i paisatges de gran bellesa on destaquen les vistes a la Cerdanya, el Pedraforca o a la serra del Cadí. També es poden veure interessants ermites romàniques com la de Sant Serni de Coborriu o la de la Mare de Déu de Talló, coneguda com la catedral de la Cerdanya.