FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 97 Etapa 6

Barri de Can Tries (Viladecavalls) - Martorell

GR® 97 Etapa 6 | FEEC

Baix Llobregat Vallès Occidental Barcelona Entre 10 i 20 km

Per poder descarregar el recorregut cal que t'identifiquis amb el teu usuari a l'àrea privada. Gràcies

Fitxa tècnica

Comarques:
Baix Llobregat, Vallès Occidental
Tipus de ruta:
Inici:
Barri de Can Tries (Viladecavalls)
Circular:
No
Finalització:
Martorell
Província:
Barcelona
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima
Última etapa del GR 97 en la que, tot i ser un recorregut bastant urbà, veurem les ruïnes d’un castell i el pont del diable de Martorell.

Iniciem a Viladecavalls, un municipi de la comarca del Vallès Occidental que limita amb el Baix Llobregat. Els separa la riera de Sant Jaume, que s’uneix amb la riera de Gaià (que travessa el municipi de nord a sud) i formen la riera del Morral del Molí. Els boscos, de pins i alzines, ocupen més de la meitat del municipi, dominat al nord per la serra de Collcardús. Limita amb Vacarisses, Terrassa, Ullastrell i amb Abrera i Olesa de Montserrat.A Viladecavalls podem visitar les ruïnes del castell de Toudell, una de les antigues cases fortes del terme situada prop del polígon industrial de Can Mir. Ens anirem trobant altres poblacions i polígons industrials, i les vistes de Montserrat ens acompanyaran durant tot el camí.

Arribem a Martorell, final de l’etapa, que es divideix a causa del curs del riu Anoia en dues grans zones. Hi ha llocs interessants per visitar com el pont del diable, símbol del municipi, o l’església de Santa Margarida, així com el castell de Rosanes o una casa-museu creada completament per rajoles trobades pel voltant: el Museu “L’Enrajolada”.

Itinerari

0,000 Km
0:00 h
Barri de Can Tries (Viladecavalls).