FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 211 Etapa 4

Refugi dera Honeria - Refugi de Liat

Val d'Aran Lleida Entre 0 i 10 km

Per poder descarregar el recorregut cal que t'identifiquis amb el teu usuari a l'àrea privada. Gràcies

Fitxa tècnica

Comarques:
Val d'Aran
Tipus de ruta:
Inici:
Refugi dera Honeria
Circular:
No
Finalització:
Refugi de Liat
Província:
Lleida
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima
Recorrem la Vall de Toran, envoltats de muntanyes de més de 2.000 metres i travessant boscos  humits i frondosos que serveixen de refugi de l’ós bru.

Sortim des del Refugi dera Honderia cap la Vall de Toran. Aquesta vall és molt tancada i el sol hi arriba tard i tímidament. Ens trobem a més de 1.000 metres d’altitud i ens envolten muntanyes que s’enfilen més de 2.000 metres a molt poca distància. És un lloc enclotat, congost, obac i fosc. Això propicia un bosc ric, humit i frondós. Espectaculars avets, bedolls i faigs ens acompanyaran en la part baixa de la ruta. Aquí l’ós bru reintroduït ha trobat un bon redós, amb poca presència humana i una natura prodigiosa.Finalitzem etapa a les cases de Liat, la principal agrupació d’habitatges de la zona i nucli de l’explotació minera. Tant les cases com les mines només estaven ocupades a l’estiu ja que les condicions climàtiques feien impossible viure-hi o treballar-hi a l’hivern. Podem descansar al Refugi de Liat.

Aquesta és una bona etapa per fer qualsevol època de l’any, ja que podem fer una excursió a peu durant la primavera i quan ens trobem amb neu, agafem els esquís nòrdics i podem practicar esport mentre gaudim de les espectaculars vistes de les muntanyes i els boscos a cada pas.

Itinerari

0,000 Km
0:00 h
Refugi dera Honeria (coordenades: 42.818335/0.806515).
1,700 Km
0:25 h
Caseta deth Barratge.
4,480 Km
1:15 h
Arriu des Grauèrs.
9,899 Km
2:55 h
Refugi de Liat (coordenades: 42.794063/0.871088).