FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 211 SENDER CIRCULAR DE LA VALL D’ARAN

Espitau de Vileha - Era Bordeta

GR® 211 SENDER CIRCULAR DE LA VALL D’ARAN | FEEC

Val d'Aran

Per poder descarregar el recorregut cal que t'identifiquis amb el teu usuari a l'àrea privada. Gràcies

El camí descobreix tots els racons de la Val d’Aran, des dels més turístics fins a valls en les que la presencia humana és testimonial.

La Val d’Aran és l’única comarca catalana orientada al vessant nord dels Pirineus. Es tracta d’una contrada on la natura es presenta magnífica, amb grans muntanyes de fins a 3.000 metres d’alçada, boscos, rius i rierols que conformen paisatges corprenedors. El GR 211 realitza un recorregut circular per aquestes terres, amb inici i final a la capital, la vila de Vielha. Aquest sender i les seves cinc variants són una opció molt completa per conèixer la vall, i alhora permet fer de nexe d’unió tant amb els senders transpirinencs espanyol (GR 11) com francès (GR 10). El riu Garona i els espais naturals de Marimanha, Sant Joan de Toran i les montanhes de Lés i Bossost són les principals referències paisatgístiques del sender.

Vielha és la capital de la Val d’Aran i el punt de partida del GR 211, conegut com el Sender Circular de la Val d’Aran. El recorregut comença resseguint el curs de la Garona aigües avall per la riba dreta. Aquest riu és l’eix vertebrador de la comarca i l’únic riu català que vessa les aigües a l’Atlàntic després de creuar mig França.