FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 171 Etapa 3

Cervera - Talavera

GR® 171 Etapa 3 | FEEC

Segarra Lleida Entre 10 i 20 km

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Segarra
Tipus de ruta:
Inici:
Cervera
Circular:
No
Finalització:
Talavera
Província:
Lleida
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Un lleuger ascens ens acompanya en aquesta etapa en la que acabem de travessar la comarca de la Segarra.

Som a la ciutat medieval de Cervera, la capital de la comarca de la Segarra. Mentre passegem pels seus carrerons, sembla que ho fem per diferents etapes de la història visitant les muralles, la Paeria de Cervera, la Plaça del Fossar o el Carrer Major, on hi trobem edificis amb pòrtics, a l’estil de l’edifici de la universitat. Cervera també destaca per la gran presència d’edificis religiosos com l’ermita romànica de Sant Pere Gros, que és l’última vinculada al monestir de Ripoll; l’església gòtica de Santa Maria o la església romànica de Sant Miquel de Tudela , situada a les afores de la població.

Sortim de Cervera cap al riu Ondara, un riu de la conca de l’Ebre que passa pels termes de Cervera, Tàrrega, Vilagrassa i Anglesola. L’aigua de la conca de l’Ondara hauria de desembocar al final del riu Corb, poc abans que aquest s’ajunti amb el Segre; però la construcció del Canal d’Urgell (1860), en va afectar el curs. Avui dia el riu es perd enmig dels regadius d’aquest canal.

Seguim cap a Rubinat, una entitat de població del municipi de Ribera d’Ondara, on podem visitar l’església romànica de Santa Maria de Rubinat abans d’anar cap al tram final de l’etapa a Talavera. El poble està situat al sud de la Segarra, al límit amb la Conca de Barberà i l’Anoia, i està format per una conca envoltada de serrats suaus i arrodonits amb altures que oscil·len entre els 580 i els 850 metres.

Itinerari

0,000 Km
0:00 h
Cervera (Plaça de la Universitat).
1,100 Km
0:15 h
Riu Ondara.
5,500 Km
1:20 h
Connexió amb el PR®-C 141.
7,850 Km
1:55 h
Poble de Rubinat.
9,700 Km
2:20 h
Rasa de Comagrassa.
14,268 Km
3:40 h
Talavera.