FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 171 DEL SANTUARI DE PINÓS ALS PORTS

Coll de Forès - Castellfollit de Riubregós

GR® 171 DEL SANTUARI DE PINÓS ALS PORTS | FEEC

Anoia Baix Camp Baix Ebre Conca de Barberà Priorat Ribera d'Ebre Segarra Solsonès Terra Alta

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.
De nord a sud, aquest sender travessa bona part de ponent i el sud de Catalunya enllaçant indrets de gran riquesa natural i alguns dels principals conjunts monumentals del país.

El GR® 171 va néixer com a variant del GR® 7 i des del 1995 té entitat pròpia. El seu recorregut discorre paral·lel al del GR® 7, uns quilòmetres més al nord i a l’oest. Així, doncs, enllaça el santuari de Pinós amb el refugi de Caro, i recorre quasi 300 quilòmetres de les demarcacions de Lleida i Tarragona.Al llarg de l’itinerari, travessa indrets naturals de primer ordre de les comarques de ponent i sud de Catalunya, com les Muntanyes de Prades, la serra del Montsant o el massís dels Ports. També destaquen alguns dels principals conjunts monumentals del país, com el monestir de Poblet, la vila de Montblanc o la cartoixa d’Escaladei.

El seu recorregut també porta al caminant per indrets que van ser escenari de la batalla de l’Ebre, un dels episodis culminants de la Guerra Civil com les serres de Cavalls i de Pàndols, que van viure les penúries dels joves soldats que hi van morir. Actualment, és un espai natural protegit que el GR® 171 recorre de cap a cap per la seva carena de dents que apunten al cel.