FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 150 Etapa 4

La Seu d'Urgell - Ansovell

GR® 150 Etapa 4 | FEEC

Alt Urgell Lleida Entre 10 i 20 km

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Fitxa tècnica

Comarques:
Alt Urgell
Tipus de ruta:
Inici:
La Seu d'Urgell
Circular:
No
Finalització:
Ansovell
Província:
Lleida
Distància:
Desnivell positiu:
Desnivell negatiu:
Altitud màxima
Altitud mínima

Aquesta etapa recorre un pendent sempre ascendent des de la Seu d’Urgell i la vall del Segre fins a les primeres elevacions de la serra del Cadí, i permet conèixer l’ermita de la Mare de Déu de les Peces i el santuari de la Mare de Déu del Boscal.

En aquesta etapa coincideixen els traçats del GR® 3 i del GR® 150. Des de la Seu d’Urgell, el camí travessa el Segre i pren la pista paral·lela al riu aigües amunt fins a Alàs. Allà, el riu queda enrera per enfilar cap al vessant nord de la serra del Cadí. De seguida s’arriba a l’ermita de la Mare de Déu les Peces, situada sobre un turó pròxim.

L’ascensió continua cap a una altra població del municipi d’Alàs i Cerc, Vilanova de Banat, es troba en un altiplà. L’església està dedicada a Santa Cecília i també s’hi pot visitar la font i el safareig. El camí va a buscar el coll de la Cort i continua pujant fins endinsar-se al Parc Natural del Cadí-Moixeró, a prop de la masia de la Molina de Lletó.

Després d’un tram planer i fins i tot amb un suau descens, cal remuntar la serra de Maçaners i passar la capçalera del torrent de la Bena per desembocar al santuari de la Mare de Déu del Boscal. Aquesta ermita del municipi de Cava està documentada des del segle XIII i es troba situada a tocar d’un exemplar de boix de més de 200 anys de vida. L’últim quilòmetre fins a Ansovell fa baixada i permet un respir abans de donar l’etapa per acabada.

Itinerari

0,000 Km
0:00 h
La Seu d'Urgell. Connexió amb el GR® 7, el GR® 3, el PR®-C 61, el PR®-C 62 i el PR®-C 63.
4,920 Km
1:12 h
Alàs.
6,760 Km
1:35 h
Ermita de les Peces.
11,210 Km
2:47 h
Vilanova de Banat.
15,590 Km
3:42 h
La Molina de Lletó.
17,510 Km
4:27 h
Torrent de la Vena.
18,760 Km
4:47 h
Santuari del Boscal.
19,782 Km
5:10 h
Ansovell.