FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Activitats

Moviment Azimut

Azimut és una associació sense ànim de lucre que fa referència al Moviment Educatiu d’Excursionisme en el Temps Lliure Infantil i Juvenil de Catalunya. Va ser constituïda el gener de 1993 i està integrada per entitats excursionistes amb seccions infantils i juvenils, d’iniciació o familiars. És, per tant, l’associació que agrupa aquelles entitats excursionistes que, entre les seves activitats, treballen el lleure infantil i juvenil en el context de l’excursionisme a Catalunya.

Azimut està fortament vinculada amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), en una bona relació de col·laboració, ja que totes les entitats sòcies d’Azimut són membres d’aquesta Federació.

Missió i Visió

Com a moviment que aglutina diversos centres excursionistes de Catalunya, tenem com a principal missió vetllar perquè el lleure en el món excursionista sigui de la màxima qualitat, fent de plataforma ideal perquè els infants i joves s’introdueixin a la muntanya de manera amena i pedagògica, alhora que aprenen a moure-s’hi amb confiança i seguretat.

Objectius
  • Ajudar a potenciar i desenvolupar les seccions d’infants i joves, que treballen el lleure educatiu i tenen per espai d’actuació la muntanya.
  • Treballar en la promoció de les activitats pròpies del lleure de muntanya arreu de Catalunya.
  • Oferir suport al col·lectiu de monitors que treballen dins l’àmbit de l’excursionisme en el lleure.
  • Donar suport a les seccions i entitats de l’àmbit educatiu de l’excursionisme en el lleure, en totes aquelles qüestions normatives, logístiques i de formació que puguin requerir.

La nostra visió és aconseguir prestigiar el moviment del lleure dins el món excursionista, partint de la base que totes les entitats necessiten, han necessitat i necessitaran d’infants i joves integrats en la seva vida social, per seguir creixent, per existir i en definitiva per tenir futur com a entitats.

Com aconseguim els nostres objectius?

Per complir amb els objectius, des d’Azimut vetllem per donar suport i assessorament tant a les entitats que tinguin seccions infantils/juvenils en actiu, com aquelles que vulguin crear-ne de noves, i al col·lectiu de monitors i monitores.

Per això organitzem cursos de formació d’educadors en el lleure, encarats a rebre formació en excursionisme, trobades de monitors per poder compartir experiències, posar en comú els respectius funcionaments i així potenciar possibles millores i aportacions a diferents nivells. A més a més editem documentació útil per a les seccions i els monitors, tant en l’àmbit de la formació, com en el de la creació i gestió d’aquestes seccions. Entre molts altres serveis per a les seccions i entitats dedicades al lleure dins el marc de l’excursionisme.

A part d’això, destaquem que totes les entitats sòcies tenen accés a la cobertura de les dues assegurances obligatòries (en base al Decret del lleure 137/2003, de 10 de juny) per poder realitzar activitats de lleure amb infants i joves menors de 18 anys. Totes les entitats excursionistes amb seccions d’infants o joves estan subjectes a aquest decret i, per tant, han d’estar cobertes amb l’assegurança de responsabilitat civil i la d’accidents que especifica el decret.

A més, des de l’associació organitzem anualment el Campament Azimut, dirigit a totes les seccions infantils i juvenils. Aquest campament és un moment ideal per a la trobada i la convivència dels infants i joves i així enfortir lligams entre entitats, però també entre les persones, ja des de ben petits.

Azimut disposa del Refugi d’Erols, a Castellar de n’Hug (el Berguedà), que està especialment preparat per a acollir-hi grups d’infants i joves que vulguin estar en contacte constant amb la muntanya i amb el mon excursionista. A més de ser un espai pensat i condicionat per a la formació i la realització de cursos.

Qui és Azimut?

Azimut són totes les entitats que en formen part, els seus monitors i els infants i joves, la cara visible però, és el nucli de l’equip directiu. Un equip format per persones amb llarga experiència en el lleure al món excursionista i de fet encara immersos en aquestes activitats.

Els motiva fer més i millor per iniciar als infants als esports de muntanya i el lleure. Amb la seva experiència i formació dins el món del lleure i paral·lelament amb l’afició a la muntanya, viscuda des de petits en entitats excursionistes; es proposen donar un cop de mà a totes aquelles entitats que ho necessitin, tot formant un equip actiu en idees i pensaments, que dinamitza tot el conjunt de persones que fan possible l’Azimut.

Contacte

Si sou una entitat de la FEEC i voleu formar part d’Azimut, només heu d’enviar un missatge a azimut@feec.cat amb les vostres dades i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Per facilitar la informació de contacte, podeu utilitzar el següent document de sol·licitud, emplenar-lo i enviar-lo a la FEEC.