Fitxa tècnica
A partir d’aquesta segona etapa, cal abandonar el curs del riu per endinsar-se al barri de la Creu de Barberà, a cavall entre Sabadell i Barberà del Vallès, i travessar-lo d’est a oest. Després, es voreja l’aeroport de Sabadell i es creua el riu Sec a prop de Badia del Vallès per arribar fins al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A la mateixa universitat, neix la variant GR 173.2, que es dirigeix cap a ponent travessant el nucli de Bellaterra fins a tornar a enllaçar amb el sender principal al turó de Can Camps, entre Sant Cugat i Sant Quirze.
El sender principal, per la seva banda, parteix de la UAB novament cap al sud i creua els deu carrils que sumen en aquest indret l’autopista AP-7 i els seus laterals de la B-30 per arribar a la població de Cerdanyola del Vallès. També cal creuar tota la ciutat i endinsar-se al parc de Collserola per Can Canaletes. Collserola és la serra que separa el Vallès de la ciutat de Barcelona i representa un autèntic oasi de natura en la zona més habitada de Catalunya. Els boscos mediterranis entapissen les 11.000 hectàrees d’extensió dels seus turons, freqüentats per excursionistes i esportistes amants de la natura de la capital catalana.
A Can Canaletes, neix la variant GR 173.3, que creua de nord a sud el parc de Collserola per arribar fins a la plaça Karl Marx de la ciutat de Barcelona. En aquest camí, que el porta a superar el coll de la Ventosa, es troba amb el GR 92, el sender de la Mediterrània.
El sender principal, des de Can Canaletes, ressegueix un tram del torrent de Can Coll per dirigir-se posteriorment a una de les zones més ben preservades del parc, a l’entorn de Can Borrell. Els camps i els boscos ofereixen aquí estampes absolutament rurals, malgrat la proximitat als grans nuclis urbans del seu entorn més proper.
A Can Borrell, el GR 173 es troba amb el GR 6, que va de Barcelona a Montserrat. Conjuntament es dirigeixen fins a Sant Cugat del Vallès, a un parell de quilòmetres de distància.