FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

PR®-C 47 CAMÍ VORA GES

Torelló - Vidrà

Sender en família
PR®-C 47 CAMÍ VORA GES | FEEC

Osona

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Itinerari que segueix el curs del riu Ges, enllaçant les poblacions de Torelló i Vidrà, i passant per llocs tan emblemàtics com la Fontsanta o Forat Micó on hi ha una petita presa que és un dels punts de captació de l’aigua que surt per les aixetes de Vic. També ens passeja per llocs tan evocadors com la Tosca de Degollats, a sota del turó del mateix nom i a prop del coll de Hi Era de Massa, o el Gorg dels Carlins i per llocs amb uns encants sense discussió com el Salt del Molí i el Pont del Molí o els diferents boscos per on passa el recorregut.

Pel que fa al desnivell, el Camí Vora-Ges te dues parts molt diferenciades. La primera part que va de l’inici del recorregut fins a passats uns 4 quilòmetres de Sant Pere de Torelló, és més aviat planer pujant sols un centenar de metres i prou en uns 11 quilòmetres, mentre la segona part puja una 400 metres de desnivell en uns 7 quilòmetres.

També, pel quà fa a l’entorn tenim dues parts molt diferenciades que podem marcar el congost de Forat Micó, espai de transició, on deixem enrere els camps de conreu i el bosc de ribera amb verns, pollancres i plàtans centenaris com els de la Fontsanta, per endinsar-nos passat el congost, en un entorn típicament de muntanya format per algunes pastures i fagedes, convivint amb boixos, freixes, avellaners, roures, aurons i altres especies vegetals que trobarem en altres entorns de muntanya.