FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 192 CAMÍ DEL VENT

Ermita de Santa Marina -

GR® 192 CAMÍ DEL VENT | FEEC

Baix Camp Baix Ebre Montsià Ribera d'Ebre

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

Aquest sender surt de la vila marinera de Cambrils, a la Costa Daurada, i continua cap al sud fins a Amposta, al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Al llarg del recorregut passem per paratges amb vistes molt belles i indrets d’interès com Pratdip i fins i tot un poble abandonat!

El GR 192, conegut també com a Camí del Vent, va ser concebut com una variant del GR 92 i, de fet, té un recorregut paral·lel a aquest altre sender. Està senyalitzat des de l’any 1996 i uneix Cambrils amb Amposta per l’interior de la demarcació de Tarragona. Els cent quilòmetres del seu itinerari recorren interessants espais naturals, com les muntanyes de Vandellòs o les serres de Cardó – el Boix, a més d’arribar fins a la mateixa riba del riu Ebre. El nom de Camí del Vent li ve donat per la intensa presència d’aquest element en diversos indrets del recorregut, especialment a la zona del Perelló, on uns quants parcs eòlics són testimonis d’aquesta realitat.

La demarcació de Tarragona és sobretot coneguda per les platges i la línia costanera, però el cert és que també disposa d’interessants espais naturals de muntanya mitjana. El camí recupera la tendència natural cap al sud-oest i comença a endinsar-se en un paratge més muntanyós. Els vessants més abruptes estan ocupats per boscos de pins i alzines, els barrancs ofereixen una vegetació de ribera més exuberant i les planes són el territori dels pagesos i els seus conreus d’oliveres i fruits secs.