FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 174 SENDER DEL PRIORAT

Camí de la Llisera - Falset

GR® 174 SENDER DEL PRIORAT | FEEC

Baix Camp Priorat

Per poder descarregar els recorreguts, cal que t'identifiquis com a federat/ada. Gràcies.

72 quilòmetres travessant la comarca del Priorat, els seus camps de vinyes i oliveres, els seus rius i els seus poblets de carrerons estrets. Si ets amant del bon vi i del patrimoni arquitectònic aquesta és una ruta que no et pots perdre.

El GR® 174 és un itinerari de 72 quilòmetres que creua la comarca del Priorat, a la província de Tarragona. En el decurs del seu recorregut, es poden contemplar paisatges abruptes i muntanyosos alternats amb conreus de vinya i oliveres, boscos de pins i alzines i poblets ben pintorescos.

En un principi, el sender va néixer com una variant del GR® 7, però a partir del 1996 ha esdevingut un itinerari independent.

El punt de sortida és el coll de la Teixeta, indret on es troben les comarques del Baix Camp i del Priorat.

En el seu tram final, s’endinsa al Parc Natural de la Serra del Montsant, sens dubte el paratge natural més interessant. Abans, però, travessa rius importants de la comarca, com el Cortiella o el Siurana, i permet visitar algunes de les poblacions més boniques del Priorat com Falset, PorreraCornudella de MontsantLloarGratallopsTorroja del Priorat i la Vilella Alta, entre d’altres.

La major part d’aquests pobles mantenen una atmosfera gairebé medieval, amb cases i ponts de pedra i carrerons costeruts i estrets. Tots ells formen part del territori de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, bona part de la  població es dedica al conreu de la vinya i hi són abundants els cellers i els bons vins.

Els cellers modernistes de Cornudella de Montsant i Falset,  les ruïnes de l’antiga Cartoixa d’Escaladei o les mines històriques de Bellmunt del Priorat són alguns dels punts de major interès cultural d’aquest itinerari, que transcorre als peus de la Serra del Montsant i les muntanyes de Prades.