FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya / Senders

GR® 151 EL CAMÍ OLIBA

Vallfogona - Manresa

GR® 151 EL CAMÍ OLIBA | FEEC

Bages Osona Ripollès

Informació Traçat de l'etapa 16 tallat entre La Batllia i el Pont del Reixac

El traçat de l'etapa 16 del GR® 151 està tallat entre La Batllia i el Pont del Reixac.
Es recomana realitzar el traçat alternatiu anant pel Camí de la Batllia i travessar el riu per la palanca que ens portarà al safareig i on continuarem per la Via Verda del Ter, fins a arribar a la rotonda on ens desviàrem pel trencall i on una mica més endavant, passarem per davant de la Resclosa del Llaudet fins a arribar al Pont del Reixac, on un cop creuat recuperem el traçat original del sender.
El traçat alternatiu actualment no està senyalitzat amb marques de sender homologat FEEC.
 
Per poder descarregar el recorregut cal que t'identifiquis amb el teu usuari a l'àrea privada. Gràcies

El Camí Oliba és un sender homologat de Gran Recorregut (GR® 151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.

Avui, aquest camí ja transitat pels nostres ancestres s’omple de caminadors, excursionistes i corredors que es proposen cobrir els seus més de 200 quilòmetres, de nord a sud o de sud a nord; íntegrament, per etapes de pocs dies o bé per trams d’una sola jornada. Les seves passes o pedalades contribueixen a escampar, encara més, el coneixement d’aquestes obres mil·lenàries.