Perfil SL®-C 4

Presentació SL®-C 4

El sender surt a tocar del veïnat de Masvalls, la primera edificació que trobem és coneguda com a cala molinera, ja que antigament hi havia un molí fariner. El sender segueix per l’asfalt, fins a arribar a trobar una bifurcació a la dreta.

En aquest punt deixarem a l’esquerra el camí asfaltat, i seguirem pel camí de terra, que travessarà poc més endavant un camp de plataners. Just al final del camp és possible accedir al llit de la riera de Mas valls on hi trobarem la resclosa des d’on es captava l’aigua per al molí.

El sender segueix el camí forestal, sense desviar-se en cap cas en els camins laterals que són molt clarament secundaris. Travessarem dues vegades el curs de la riera de Masvalls, la qual està habitualment eixuta, per arribar a la Font d’en Bossé, situada al costat dret de la riera. El sender segueix pel camí i torna a travessar la riera, tot seguit tomba a la dreta.

Uns dos cents metres més endavant tornarem a travessar al costat dret de la riera, just en el mateix punt hi ha dos grans pollancres. El sender segueix en tot moment paral•lel a la riera que finalment tornarem a travessar. Serà en aquest punt on deixarem el camí forestal per seguir un camí menys fressat que segueix inicialment per dins el curs de la mateixa riera.

El sender seguirà pel costat dret d’aquest curs. S’arriba a una bifurcació on seguirem sense travessar la riera, i en uns pocs minuts trobarem l’antic carregador de les mines. Aquest carregador es troba a tocar del mateix camí just en el punt on el camí torna a retrobar la riera.

Caldrà travessar-la, seguint el camí que ara s’enfila suaument i que deixa la riera a l’esquerra. En arribar a la la primera bifurcació agafarem el camí que surt a la dreta i que segueix pujant suaument.

El sender segueix sempre pel camí més fressat, i finalment ens porta fins a l’entrada d’una de les mines. Concretament a la mina que representa l’espai més interessant de l’antiga explotació.

En sender segueix pel mateix camí forestal, passant pel davant de la mina, fins a arribar a un punt on tomba a l’esquerra. Seguirem un corriol que surt a la dreta, i travessarem per darrera vegada el curs de la riera de Masvalls. En aquest punt ja deixem enrere el bosc de castanyers.

El sender d’enfila en un curt tram de forta pendent i tomba a l’esquerra seguint un corriol que inicialment pren una direcció paral•lela al curs de la riera. Arribem a un punt on el sender fa u fort gir a la dreta, i segueix travessant entremig d’un bosc amb grans alzines i sureres, fins a arribar a la Font d’en Borni.

Per arribar a la Font d’en Borni serà necessari enfilar un parell de marges, ja que el sender passa just per sota. Sortint de la Font, baixarem les dues feixes que havíem enfilat, i seguirem pel corriol que continua amb un curt tram descendent que va a parar a un antic camí forestal.

Descripció SL®-C 4

0,000km     0:00h     Bifurcació de la Font de les escales.
0,430km     0:06h     Resclosa del molí de Masvalls
0,700km     0:10h     Font d'en Bossé.
2,130km     0:30h     Descarregador de les Mines del Nen Jesús.
3,360km     0:50h     Les Mines del Nen Jesús.
4,030km     1:02h     Font del Borni.
5,130km     1:13h     La Creu Palomera.