Perfil SL®-C 150

Presentació SL®-C 150

L'itinerari ens porta al jaciment iber del turó de les Maleses amb bones vistes a la costa i al Vallès. Transcorrre en gran part per la carena, a través de pistes i corriols. En indrets assolellats i sense cap font. Es recomana anar protegit del sol, sobretot a l'estiu.

Descripció SL®-C 150

El jaciment ibèric de Les Maleses és un poblat laietà situat en un emplaçament estratègic, amb una vista privilegiada sobre tot el Vallès, Barcelonès i Maresme. Va estar habitat des de el segle VI al II a.n.e. A partir dels treballs d'excavació que s'estan duent a terme, sabem que  l'estructura del poblat respon  a un model d'urbanisme regular, amb un carrer central i bateries de cases a banda i banda.

 

Actualment a les Maleses, trobem tres àrees excavades. La zona sud-est  amb tres cases de planta irregular.  La zona central i la zona  nord que de moment presenten un total de 19 cases. Una d'elles, la casa número 6, situada a la vessant de Sant Fost, es dedicava a la transformació de grans quantitats de cereals en farines. Per una altre banda, a la vessant de Montcada,  la casa 14 ens ofereix un espai destinat a la producció metal·lúrgica i a l'extrem Nord del poblat tenim un edifici singular amb mes de 8 habitacions i amb un espai circular central. Possiblement una àrea de recepció o bé la residència de la família amb  més prestigi del poblat.