Perfil SL®-C 142

Presentació SL®-C 142

Aquest itinerari circular, curt i amè, ens permetrà conèixer un racó poc visitat de la muntanya de Badalona.

Descripció SL®-C 142

El camí recorre un racó obac i els lloms assolellats dels contraforts de la muntanya de l’Amigó. Aquesta diferència d’orientació i la successió d’antics incendis, ha donat a la zona una gran varietat vegetal, des de el bosc d’alzinar i roure, l’antic bosc dels llocs més humits i ombrívols de la serralada de Marina, fins el prat d’albellatge i les brolles d’estepa i argelaga, que recobreixen les antigues vinyes i que, en un passat no molt llunyà, s’enfilaven pel pendent de la muntanya. Aquest passat rural de la zona queda palès en l’important nombre de grans masos que esquitxen la vall de Canyet, dominats pels edificis de l’hospital de can Ruti.

 

Com arribar: l'itinerari comença a la rotonda de Can Ruti (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol). S'hi arriba per l'autopista B-20, sortida 21, a Badalona. Des d'aquest punt s'agafa la carretera de Badalona a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. També s'hi pot accedir des de la Vallençana (BV-5011) que va de Badalona a Montcada. El punt d'informació i el berenador es troben entre l'hospital i el tanatori, a peu de carretera.

 

Transport públic:

- Metro: Línea 1. Santa Coloma de Gramenet: enllaç bus B27. Línea 1. Universitat. Ronda de Sant Pere: enllaç bus B24. Línea 3. Vall d'Hebron: enllaç bus B19. Línea 2. Pompeu Fabra: enllaç bus B26 i BD6.

- Autobús: BD6. Can Ruti Exprés. Centre de Badalona (sortida metro Pompeu Fabra) - Can Ruti. B19. Vall d'Hebron - Can Ruti. B24. Ronda de Sant Pere - Can Ruti. B26. Remei (Sant Adrià de Besòs) - Can Ruti. B27. Oliveres (Santa Coloma de Gramenet) - Can Ruti. B12. Montcada Estació- Can Ruti

- Tren: Estació de Badalona: enllaç bus B26. Estació de Montcada: enllaç bus B12.