Perfil SL®-C 111

Presentació SL®-C 111

Excursió a peu de dificultat baixa que transcorre majoritàriament per pistes del parc. L'itinerari està senyalitzat com a SL-C 111, amb fites de color blanc i verd.

Aquest itinerari circular és una ocasió excel·lent per conèixer l'entorn del poble de Teià a través de l'observació de les seves pedreres, els conreus, les fonts, les formacions granítiques, etc. L'inici és a Teià, davant de l'edifici de la Unió.

Descripció SL®-C 111

Aquest itinerari circular és una ocasió excel·lent per conèixer millor l’entorn del poble de Teià a través de l’observació de les seves pedreres, els conreus, les fonts, les formacions granítiques característiques, etc.

 

L’inici és a Teià, davant de l’edifici de La Unió, i transcorre per les fonts següents: del Senglar, de les Perdius, del Vedat i del Pericó d’en Canal. També trobarem alguns indrets emblemàtics: el Sagrat Cor, el refugi de la Ferreria del Vedat i els rocs d’en Flores.

 

Es tracta d’un sender local (SL-C 111) per fer a peu; el fet de ser circular permet que també es pugui iniciar des de qualsevol punt de l’itinerari.

 

Sortim des de l’edifici de La Unió i anem amunt per la riera fins que es bifurca. En aquest punt continuem a la dreta pel torrent del Molí –deixant al costat dret l’entrada de can Munt– i a mà esquerra veurem el vell molí fariner. Uns metres més endavant agafem el primer torrent de l’esquerra. A mà dreta trobem una tanca que impedeix el pas als vehicles. És l’inici del camí del Vedat; uns metres més endavant veurem a l’esquerra la barraca Vinya Carniceret 3 , seguim fins a la propera cruïlla, i anem a la dreta.

 

Seguint la pista passem a prop d’un turó coronat per una estàtua de marbre dedicada al Sagrat Cor 4 . Deixem un caminet a l’esquerra i seguim el corriol. Molt ràpidament arribem a la font de les Perdius i una mica més endavant al refugi de la Ferreria del Vedat.

 

Pugem les escales que hi ha darrere l’antiga ferreria. Ens porten a un camí que prenem cap a la dreta, fins que arribem a la plataforma de la pedrera d’en Benetti. Trobem un gran pi i a partir d’aquí el camí s’estreny convertint-se en un corriol que seguim fins que creuem un petit torrent que ens porta a la cruïlla amb una pista ampla, que prendrem a la dreta ja de baixada.

 

Seguim el descens fins a la font del Pericó d’en Canal , on ens podrem refrescar si ho desitgem. Passada una altra tanca i agafant el camí de la dreta, arribem al cementiri de Teià; aquest darrer tram coincideix amb la Ruta del Meridià Verd, ruta de llarg recorregut que travessa terres franceses i catalanes i que commemora l’aniversari del sistema mètric decimal.

 

Caminarem envoltats de vinyes, darrera referència abans d’entrar novament a la zona urbanitzada. El cultiu d’aquestes vinyes, i de totes les del terme municipal, s’emmarca en la famosa denominació d’origen Alella. Un camí ben arreglat ens mena al torrent del Doctor Barrera, que creuem per agafar el carrer Berenguer de Roudors, que ja no deixem fins que tornem al punt d’inici d’aquest itinerari.