Perfil PR®-C 96

Presentació PR®-C 96

El PR®-C 96 amb inici a Colldejou i final a Pratdip ens ofereix un recorregut panoràmic a peu dels imponents cingles calcaris de la Serra de Llaberia i que ens permetrà visitar emplaçaments com el Coll de la Terra Blanca, el Pla dels Alardens o el Collet de la Ventosa.

Descripció PR®-C 96

0,000km     0:00h     Colldejou. Connexió amb el GR® 7.

Sortim de Colldejou per la part baixa, seguint les marques de PR®-C, creuem la carretera dues vegades i agafem un camí que voreja un camp d’avellaners. Creuem el llit sec del barranc de les Estellades, i iniciem aquí l’ascens cap a la font del Bullidor, fent dreceres a la pista principal. Continuem sempre pel senderó marcat com a PR®-C, deixem un primer trencall al Cavall Bernat, i arribem al collet de la Terra Blanca, des d’on puja una drecera més bona a l’espectacular Cavall Bernat.

 

3,500km     1:10h     Coll de la Terra Blanca.

Continuem per l’antic camí de comunicació entre Colldejou i Pratdip, seguint el PR®-C, i anem descendint fins arribar al Pla dels Aladerns.

 

4,600km     1:30h     Pla dels Alarderns.

Seguim pel senderó marcat com a PR®-C, tot passant per la font dels Aladerns i la de la Carabassa. El senderó se’ns eixampla més endavant i es converteix en pista ampla, fins arribar a la cruïlla de la Ventosa.

 

6,500km     2:00h     La Ventosa.

En aquest collet, girem una mica a l’esquerra, creuem la pista i agafem l’antic camí de ferradura que baixa travessant primer un camp d’ametllers, i creuant diverses vegades la pista més avall. Creuem la rasa de la Tarragonella. Arribem a una pista, i la seguim a l’esquerra cap avall fins al camí asfaltat entre Colldejou i Pratdip.

 

8,600km     2:40h     Pratdip. Connexió amb el GR® 192. 

Just abans de travessar la carretera trobem a la dreta les restes de l’antic forn teuler. Arribem a Pratdip, on finalitza el traçat d’aquest sender homologat.