FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

PONT DE SUERT – Capital de l’Alta Ribagorça és rica en patrimoni cultural, etnològic i natural. El Pont de Suert vol dir “Pont de Pont” i això és el que ens trobem dins del municipi, un seguit de ponts que us faran gaudir de diferents itineraris de passeig al llarg del pas del Noguera Ribagorçana.

Situada estratègicament facilita l’apropament a punts de la geografia muntanyenca catalana, aragonesa i francesa: la Vall de Boí, la Vall de Barravés, la Vall de Llevata, la Vall Fosca, la Val d’Aran, la Vall de Benasc i la d’Isàvena.

Els esports de muntanya, d’aigua dolça, els espais d’interès natural, el Centre de Fauna, la ruta de la fauna de Montiberri, els miradors i el romànic del s. XI-XIII fan del Pont de Suert un bon lloc de visita.

Un entorn natural i geològic privilegiat

El Pont de Suert té els seus límits meridionals cap a les solitàries cingleres de la serra de Sant Gervàs, al Prepirineu, i cap al nord arriba fins al Corronco de Durro i al cim del Cap dels Vedats d’Erta, en plena serralada pirinenca. Tant des del punt de vista botànic, zoològic i geològic, com paisatgístic, la diversitat és molt gran i l’estat de conservació dels espais molt bo.

La diversitat geològica no es queda enrere, i els voltants del Pont de Suert constitueixen una escola de pràctiques per a geòlegs reconeguda en moltes universitats europees.