Sender LocalEl Dolmen de Pedra Gentil

SL®-C 71

Catalunya

Per visualitzar tota la xarxa de senders homologats (GR®, PR®-C, SL®-C i GR®T) feu zoom sobre el mapa

Excursió agradable i suau per camins i pistes ben indicades. Trobem l'inici de l'itinerari al final del carrer Montseny, passat el pont de la riera de Vallgorguina. Tot seguit, cal enfilar el camí que voreja, per l'esquerra, el pla del Forn.
Els boscos del Parc del Montnegre i el Corredor presenten racons d'aspecte gairabé màgic. Sureres centenàries, alzines i roures s'alternen amb pins en l'ondulada orografia de la zona, mentre que a les vores de les rieres habita la vegeració de ribera com els plàtans o els àlbers. Castanyers, avellaners i arboços també tenen la seva quota de presència i completen un panorama de gran riquesa vegetal, un hàbitat excel·lent per al senglar i altres petits mamífers. L'escenari és esquitxat d'exemples de patrimoni com el dolmen de Pedra Gentil, l'església medieval de Santa Eulàlia de Tapioles i un parell de grans masies, can Pradell de la Serra i can Clarens.

  • SL®-C 71

    • 6,46 km

    Vallgorguina - Vallgorguina

    Excursió agradable i suau per camins i pistes ben indicades. Trobem l'inici de l'itinerari al final del carrer Montseny, passat el pont de la riera de Vallgorguina. Els boscos del Parc del Montnegre i el Corredor presenten... [+]

Fitxa

Distància:
6,46 km
Comarques:
Vallès Oriental