Perfil SL®-C 120

Presentació SL®-C 120

Traçat circular i fàcil, però amb algunes pujades fortes, entre corriols i pistes forestals molt bé senyalitzades, recorrent els voltants de Santa Maria de Martorelles on es pot gaudir de les diverses fonts d'aigua i àrees arqueològiques més representatives de la zona.

Descripció SL®-C 120

0,000 km    Santa Maria de Martorelles

S’inicia l’itinerari a la plaça de l’església davant de l’ Ermita de Sta. Mª de Martorelles al costat d’un vell lledoner. Baixem pel carrer Major fins a la plaça Matons i, davant de la Casa Xesques, trobarem el Menhir de Castellruf, el primer menhir localitzat a les muntanyes litorals.

 

0,100 km    Menhir de Castellruf

Baixem les escales i continuem pel carrer de la Font de Baix. En arribar al carrer Sunyera girarem a l’esquerra i agafarem el camí de baixada que surt a pocs metres, cap a la font de Baix.

 

0,225 km    Font de Baix

Pugem unes escales de fusta que surten del camí i seguim pel corriol que s’enfila vora el torrent del la font de Baix. Al finalitzar el sender, pujarem una altre escala de fusta.

 

0,859 km    Cruïlla

Des del final de l’escala anirem a buscar la pista ample que veiem a uns metres al front i que agafarem en direcció a l’esquerra. Pujant pel camí trobarem la font Sunyera, amagada al fons d’una gran esplanada, sota l’ombra de grans plàtans.

 

1,268 km    Font Sunyera

Tornem al camí i de seguida girem a l’esquerra. A 50 metres tornem a trobar una bifurcació i agafarem el camí de la dreta, que ens portarà a la font del Ca. Aquesta font només raja èpoques humides, però és un bon lloc per fer un mos asseguts a la taula del costat.

 

1,063 km    Font del Ca

Seguim l’itinerari per un ombrívol corriol de pujada, que zigzagueja fins a trobar un camí més ample, pel que pujarem a la dreta. A 170 m, trobem un gir de de gairebé 180. Des d’aquí us recomanem apropar-vos a la font del Ferro, seguint la pista que surt recte, a 130 m.

 

1,659 km    Cruïlla accés a la font del Ferro

Per continuar l’itinerari, girem completament a l’esquerra i seguim caminant fins trobar la Font de la Teula. Cal pujar els esgraons i gaudir de prop aquesta font, que degoteja delicadament sota un mur majestuós de roca i pedra, vestit d’heures i falgueres.

 

2,533 km    Font de la Teula

Seguim pel corriol de pujada, que ens obligarà fer cames per vèncer el desnivell. Sortirem a una pista ben ample, per la que pujarem fins una cruïlla principal. Ben a prop d’aquí es troben dos elements arqueològics interessants del Parc i que us recomanem visitar. A 50 m a la dreta trobem el dolmen de Castellruf. Pel corriol que s’enfila a l’esquerra, trobarem el poblat ibèric de Castelluf.

 

2,821 km    Dolmen de Castellruf i poblat ibèric de Castellruf

Per continuar l’itinerari, hem seguir recte, coincidint amb el GR 97.3. Baixem progressivament pel camí més ample durant 1.600 m, descartant les pistes i corriols secundaris. En arribar a una cadena, seguim el camí recte, que ens portarà a la font de la Mercè.

 

4,588 km    Font de la Mercè

Des de la Font, una pista ben planera ens portarà fins a la masia de Can Girona, passant a la vora d’un gran dipòsit d’aigua.

 

5,658 km    Can Girona

Des de Can Girona, agafem el primer corriol que baixa a l’esquera, entre el torrent i la casa. A 460 m aquest sender desemboca en una pista ample, envoltada de camps de vinya.

 

6,122 km    Cruïlla camps de vinya

Haurem de seguir la pista principal endavant, que en arribar al cementiri es convertirà en carrer asfaltat.

 

6,337 km    Cementiri

Seguirem el carrer endavant fins trobar la carretera principal, a l’entada del poble.

 

6,554 km    Cruïlla carretera BV-5006

Seguirem la carretera principal fins a la plaça Matons i el punt d’inici de l’itinerari.

 

6,827 km    Santa Maria de Martorelles