Mapa GR®T 80

Aquest sender transfronterer és un camí pirinenc, de pastor i d'aquell qui en temps de guerra havia somniat amb la llibertat de l'exili. Voltats de prats comunals utilitzats durant centúries per alimentar el bestiar dels pobles de la vall, camins antics i vistes meravelloses ens acosten al tram final del camí fins a arribar a les Basses de Puig Sec.


Les Basses de Puig Sec són un d'aquells regals que fa la natura. Poc freqüentades, es troben envoltades d'un paisatge espectacular. Es tracta del mirador del Canigó, des d'on veurem pasturar vaques i cavalls. Per arribar-hi travessarem el coll Pregon, un pas natural que comunica les valls pirinenques del Ter i el Tec.

Perfil GR®T 80

Track oficial de la Xarxa de Senders Homologats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El track és una bona eina com a complement dels elements bàsics d’orientació (mapa, bruíxola i topoguia). Recordem que en el medi natural la formació és seguretat. La FEEC no es responsabilitza del mal ús d’aquesta eina.