Mapa GR® 192 Etapa 5

Des de la punta de les Moles, ja només cal baixar per anar a buscar el curs de l’Ebre. Encara dins de l’espai natural de les Serres de Cardó - el Boix, el camí passa ben bé per dins del parc eòlic del Baix Ebre, on es poden observar els enormes aerogeneradors de ben a prop i escoltar el seu brunzit energètic.

En el trànsit final cap al sud, el camí passa a pocs quilòmetres de la ciutat de Tortosa, però sense arribar a acostar-s’hi. A les envistes d’aquesta població, cal superar una última petita pujada a la creu de Collredó (380 metres). Després, només cal vorejar els colls de Santa Catalina per agafar la pista que corre paral•lela al barranc del Pont Trencat i arribar fins a la riba de l’Ebre a l’alçada de Camp-redó. Allà, el GR 192 conflueix amb el GR 99, el Camí de l’Ebre.

Amb aquest altre sender, es voreja el riu Ebre seguint les seves aigües pel marge esquerre fins arribar al pont penjant d’Amposta, que cal creuar per assolir el punt final del GR 192. Aquí, el sender es torna a trobar amb el GR 92.

Perfil GR® 192 Etapa 5

Track oficial de la Xarxa de Senders Homologats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El track és una bona eina com a complement dels elements bàsics d’orientació (mapa, bruíxola i topoguia). Recordem que en el medi natural la formació és seguretat. La FEEC no es responsabilitza del mal ús d’aquesta eina.