Mapa GR® 192 Etapa 2

Aquesta segona etapa recupera la tendència natural cap al sud-oest i comença a endinsar-se en un paratge més muntanyós. Els vessants més abruptes estan ocupats per boscos de pins i alzines, els barrancs ofereixen una vegetació de ribera més exuberant i les planes són el territori dels pagesos i els seus conreus d’oliveres i fruits secs.

Contínues però moderades pujades i baixades condueixen fins a la vila de Pratdip, amb el seu orgullós castell com a principal referència arquitectònica. L’entorn natural que l’envolta, als límits de l’espai natural de la serra de Llaberia, contribueix a dotar l’escena de certa èpica. Des de Pratdip, el camí davalla paral•lel a la carretera T-311 fins a l’ermita de Santa Marina.

El sender supera la serra de Santa Marina pel coll Presó, des d’allà, baixa fins al petit nucli de Masboquera

Perfil GR® 192 Etapa 2

Track oficial de la Xarxa de Senders Homologats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El track és una bona eina com a complement dels elements bàsics d’orientació (mapa, bruíxola i topoguia). Recordem que en el medi natural la formació és seguretat. La FEEC no es responsabilitza del mal ús d’aquesta eina.