Mapa GR® 192 Etapa 1

El GR 192 surt de Cambrils cap a l’interior, seguint la riera d’Alforja a través de camps de conreu i creuant per sota diverses carreteres importants. El camí arriba fins a l’alçada del Parc de Samà, situat a quatre quilòmetres de la vila. Es tracta d’un majestuós jardí històric que conserva el sabor romàntic de l’època colonial.

Allà, el sender pren direcció a ponent a través d’àmplies zones de conreus dedicades a l’olivera i la fruita seca, fins arribar a la vila de Mont-roig del Camp. No cal dir que tot aquest terreny és força planer i molt còmode de caminar. A Mont-roig del Camp, el panorama varia lleugerament. Les marques blanques i vermelles del sender posen rumb als turons que es veuen al nord-oest, on s’arriba en un moderat ascens a través de boscos de pins. El premi és excepcional quan s’arriba a les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon, teatralment encimbellades dalt d’un turó amb parets tallades a pic sota els seus peus. Esdevenen magnífics miradors del Camp de Tarragona.

Perfil GR® 192 Etapa 1

Track oficial de la Xarxa de Senders Homologats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El track és una bona eina com a complement dels elements bàsics d’orientació (mapa, bruíxola i topoguia). Recordem que en el medi natural la formació és seguretat. La FEEC no es responsabilitza del mal ús d’aquesta eina.